Адрес: гр. Габрово, бул."Арсеналски 113"
Телефон: +359887005547 и +359897371805
Свържете се с нас: +359887005547/+359897371805

4 причини защо дрехите втора употреба са чудесни

29.11.2019

В България до скоро словосъчетанието „дрехи втора употребата“ беше почти забранено. Много хора отказваха да приемат, че подобно решение крие в себе си редица плюсове. Освен финансовия, разбира се. Всъщност, дрехите втора употребата са ключ към добър гардероб и екологични решения. Разберете защо.

1.Възможност с минимален бюджет да изглеждате добре

Естествено, парите винаги са от значение. Дрехите втора употреба са по-изгодни финансово. Сред купищата дрехи, грижливо подредени по закачалки и щендери, може да откриете красиви официални рокли, ежедневни сака, подходящи костюми, с които да ходите на работа, без да харчите безумна сума пари.

Повечето дрехи втора употреба са с високо качество, защото са внос от други държави. Някои дори са от световни модни дизайнери. Не е изключено да попаднете на истинско съкровище срещу скромна сума.

2. Да помислим за природата

Ако се замислим за количеството средства, нужни за производство за ново облекло, картинката приема друго измерение.

Всяка дейност в живота има последици. За природата, за хората, за планетата. Вместо да изчерпваме резерва, можем да използваме дрехи, които вече съществуват. Това е по-екологично и по-практично. Защо да създаваме синтетични влакна, които вредят на природата, вместо да използваме вече готови, част от които дори са рециклируеми? Решението е простичко – да се замислим.

3. Наш уникален стил

Случвало ли ви се е да отидете някъде (дори на работа) и да се почувствате като копие, защото хората около вас носят същите дрехи? Като евтини пластмасови манекени без грам вкус и разнообразие. Сигурно ви се е случвало и да си харесате дадена дреха и на следващия ден да я видите облечена на още поне 5 души. За щастие, има решение на подобни проблеми. В бутиците за дрехи втора употреба може да намерите уникални и великолепни неща, с високо качества, които със сигурност няма да срещнете на улицата на другия ден.

4. Подкрепяте местната икономика и творчество

Ако сте избрали да пазарувате от магазини с дрехи втора употреба, вие насърчавате растежа на малкия местен бизнес. Вместо да финансирате многомилиардни корпорации, които вероятно правят тестове върху животни, можете да дадете парите си на някой като вас, който е мечтал да постигне нещо и е успях. Хората, които работят и държат магазини със стоки втора употреба се стараят да са в крак с модните тенденции, а самите места са приятни и уютни, красиво декорирани, осигурявайки ни спокойно и щастливо пазаруване.

Всички сме изкушени в даден момент от различни колекции и марки. Никой не очаква от вас да пазарувате само и единствено втора употреба. Но помислете за тези дрехи като алтернатива, като шанс, като скрито висококачествено съкровище, което чака да бъде открито и да заживее още един живот.