Адрес: гр. Габрово, бул."Арсеналски 113"
Телефон: +359887005547 и +359897371805
Свържете се с нас: +359887005547/+359897371805

Дървени мебели втора употреба – 5 начина да ги освежим

25.10.2019

Най-интересните мебели и антики обикновено са употребявани. Това не означава, че не са качествени, красиви, удобни и издръжливи. С малко усилия от наша страна, доза вдъхновение и търпение откритите дървени мебели втора употреба могат да бъдат като чисто нови. Поканете уюта във вашия дом като подберете красиви и удобни маси и шкафове втора употреба, които да пасват на цялостния интериор.
Разгледайте 5 ефективни начина да превърнете старите мебели в нови, красиви и удобни.

1. Сменете дръжките на шкафовете

Открили сте мечтани шкафове втора употреба за вашата кухня у дома или за вилата, но не ви допадат дръжките им. Или друга част от външността, макар да са красиви, старинни и запазени... няма страшно, просто трябва да смените дръжките. А това не е никак трудно. Ако се нуждаете от помощ – потърсете професионалист. Подмяната на подобен дребен детайл всъщност променя цялата визия на продукта.

2. Шлифоване и боядисване

Понякога, когато откриете великолепна мебел от дърво, всичко, което трябва да направите, е да го шлифовате бързо, след което да го боядисате по ваш вкус. Така с минимални усилия му вдъхвате нов живот.

3. Декупаж

Модерен и атрактивен начин за промяна на вина на стари мебели е декупажът. При него с помощта на различни материали се постига уникален вид на дадения продукт. Например, декорации върху едноцветни повърхности на табли за легла, гардероби, нощни шкафчета и други.

4. Тапициране

Не се отказвайте от столове, които се нуждая от претапициране. Понякога една малка поправка прави продуктът още по-удобен, а ако изберете да смените и цветът – ще внесе ново усещане в пространството, където изберете да го поставите.

5. Стари мебели – с ново предназначение

На Запад е все по-модерно да се използват стари мебели с нова цел. Има дори предавания, които са посветени на това как лесно и без много средства да превърнем например холската масичка в шкаф или как да си направим диван от стари кутии и пр. Ако обичате нестандартните неща, разгледайте за употребявани мебели, изберете такива, които пасват на пространството у дома (или във вилата) и смело напред към творческия процес.
Може пък това да е новото ви хоби!