Адрес: гр. Габрово, бул."Арсеналски 113"
Телефон: +359887005547 и +359897371805
Свържете се с нас: +359887005547/+359897371805

Антични мебели или винтидж – каква е разликата?

10.01.2020

Вероятно често попадате на красиви и интересни мебели, които са определени като „винтидж“ или са с етикет „антични мебели“. На много места двата термина се използват като синоними на нещо, което е старо, дори с дефекти. Това всъщност не е изцяло правилно. Съществува разлика между винтидж и антични мебели. Нека да разгледаме подробно какво представлява всеки тип, за да можем да изберем такъв, който подхожда на нашия дизайн и дом.

Антични мебели – какво представляват?

Специалистите определят, че антични мебели са тези, които са имат поне 100 години и са ръчно изработени. Също така те са с неоспоримо качество и потенциал, позволяващи да остават здрави за дълги години. Много често се смята, че античните мебели са изгради с технологии и начини от отминали епохи, но това не пречи да се ползват и до днес.

Определяне на термина винтидж

Винтидж предмети, дрехи, мебели и прочие наричаме тези, които представят нещо от миналото, което е с високо качество. За винтидж мебели се приемат такива, които са стари, но не остарели, а по-скоро от предходно поколение. Тоест, такива, които най-добре представят своето време.

По тази причина най-често винтидж мебелите се наименуват по десетилетието, на което принадлежат – стилът на 50-те, на 60-те и т.н. Всеки период се свързва със специфичен дизайн и архитектура, които създават неговия стил.

Понякога е трудно да разграничим антични мебели от винтидж, защото границите са малко размити по отношение на времето.

Напоследък все по-голям интерес добива винтидж интериора на дома. За да го постигнете, се нуждаете например от старомодни дивани втора употреба или други мебели, смятани за ценни и елегантни в миналото. Откъде може да ги потърсите?

Ние от Магазини Хоби разполагаме с интересни и запазени мебели втора употреба, в които ще се влюбите.

Заповядайте в нашите магазини в цялата страна, за да откриете вашето скрито бижу за мечтания домашен интериор.