Адрес: гр. Габрово, бул."Арсеналски 113"
Телефон: +359887005547 и +359897371805
Свържете се с нас: +359887005547/+359897371805

5 техники за бюджетно декориране на дома

22.01.2020

Уютът и красотата на дома не струват безбожно много пари. Достатъчно е да подходим с усет, вдъхновение, доза търпение и да подберем подходящите елементи спрямо това, което си представяме. Изпълнявайки всичко това, резултатът ще бъде прекрасен дом с уникална атмосфера, където вечер спокойно ще пием вино и ще се радваме на семейството си. Как да постигнем бюджетно декориране на дома?

Техники за нискобюджетно декориране

Ако искате да направите дома си невероятен, без да харчите цяло състояние, първото нещо, което трябва да направите, е да забравите всичко, което сте виждали по телевизията и в списанията. Когато декораторите по телевизията правят място, те почти винаги е по възможно най-скъпия начин. Изхвърлят всичко от стаята, инвестират в заместители от висок клас и наемат изпълнители, които да ги инсталират, за да спестят време.

 

За да преработите стая за възможно най-малко пари, трябва да подходите по различен начин. Вместо да променяте всичко, целта ви трябва да бъде да запазите колкото можете, докато намирате начини да направите старите си неща да изглеждат нови и дори интересни. Вместо да купувате чисто нови елементи, трябва да се опитате да използвате неща, които вече имате или можете да вземете дървени мебели втора употреба с гарантирано качество и красив външен вид. Освен това ще се наложи да свършите цялата работа сами. Но в това е частица от чара на подобни занимания.


Пренареждане на мебелите

Често можете да промените външния вид и усещането на стая драматично, като пренаредите мебелите. Например, ако първото нещо, което виждате, когато влезете в хола си, е гърба на дивана, това голямо парче мебел блокира движението. Простото придвижване на дивана към противоположната стена може да създаде нова фокусна точка и да направи стаята по-привлекателна. А най-доброто от всичко, че това не струва абсолютно нищо.

 

Ако не можете да намерите добър начин да направите удобно подреждане на мебелите в стаята, това не означава непременно, че се нуждаете от нови мебели. Може би в даденото помещение има твърде много мебели. Отървете се от ненужните като ги подарите на някого или ги продайте.


Доверете се на дървени мебели втора употреба

Понякога това, което търсите, го няма ново. Тогава следва да го потърсим сред дървени мебели втора употреба, където безспорно ще открием редица ценни находки. Защо дървени? Защото са най-качествените мебели, които съществуват. Освен че издържат дълго, те имат красив външен вид и не отстъпват от качеството си. Потърсете качествени дървени мебели втора употреба в онлайн магазина на Хоби.

 

Нови функции за стари мебели и аксесоари

Пренареждане, прегрупиране на мебели и нови функции са все неща, които ще ви помогнат да освежите обстановката. Как? Използвайте стари вещи с нови функции.

 

Боя, тапети или нови декорации – ново излъчване на старото пространство

Правилната комбинация на цветове, текстил и аксесоари ще донесе на дома ви свежа енергия и уют, които търсите. Експериментирайте с наличното. И помнете – малките неща правят огромна разлика в дизайна. Една пъстра възглавничка за акцент в едноцветното пространство ще създаде небивал чар.

 

Вършете всичко сами – ще се почувствате безкрайно удовлетворени

Освен че е по-финансово изгодно, да върши всичко сам има огромен чар. Почувствайте удоволствието от това да сте творец и крайният резултат да зависи от вас.

Нека вашият дом бъде отражение на вас самите – красив, подреден, уютен и изпълнен със здраве и семейно щастие!