Адрес: гр. Габрово, бул."Арсеналски 113"
Телефон: +359887005547 и +359897371805
Свържете се с нас: +359887005547/+359897371805

5 лесни и бюджетни начина да промените дома си

22.07.2019

Ако сте живели в един дом в продължение на много години, или ако сте купили обзаведен, естествено е да искате да обновите обстановката след известно време с цел да придадете повече уют и топлина.

Но подобренията са скъпи. Нов комплект кухненски шкафове струва много, а все още изплащате ипотеката, планирате сватба или очаквате нов член на семейството. Спокойно, няма страшно. Не е нужно да отделяте много средства, за да превърнете вашия апартамент в мечтания уютен дом.

С помощта на тези 5 лесни бюджетни съвета ще се справите блестящо.

1. Свежа боя за стените и тавана

Ако жилището ви не е реновирано скоро, може да освежите с по-светли цветове боя, да направи акцент на някоя стена, дори да използвате тапети за декорация. Освен това няма да ви струва много – само боята, няколко четки и валеци и вашите сръчни ръце. След импровизирания ремонт усещането ще е различно.

2. Малки декорации за автентичност, но без да става претрупано

Ако сте фен на морето и искате да го поканите вкъщи, може да използвате различни морски мотиви, за да създадете подобна атмосфера. Също така това е чудесен начин да освежите стари мебели. Например за дивани втора употреба може да използвате красиви възглавнички в светли тонове, които напомнят на морето. Миди и рапани, морски звезди като част от интериора също са за предпочитане. Внимавайте само да не прекалите. Голяма част от сувенирите събират доста прах и ще ви отворят допълнително работа.

3. Сменете малките неща, за които никога не се сещате

Вашите кухненски килими, тези за банята, в коридор,също и вашата изтривалка са идеални кандидати за смяна. Можете дори да преминете към нова завеса за баня или да си купите нов комплект. Същото важи за покривката за масата за хранене, пердетата и прочие. Представете си, че се придвижвате на място за първи път и не притежавате нищо. Какво бихте променили?

Ако желаете да смените мебелите, възползвайте се от красиви и удобни мебели втора употреба.

4. Цветя, свещи и аромати

Цветята и свещите създават усещане за уют и домашна атмосфера. Не пропускайте да ги включите в дома си, за да ви осигурят спокойна домашна среда.

5. Променете подредбата на мебелите

Може би ви е омръзнало да гледате стария диван срещу телевизора? Сменете подредбата на мебелите в стаята и ще усетите разликата. Може да се отвори повече пространство за нови покупки или за  преместване на мебели от едно помещение в друго. Друг вариант е да ги подмените с качествени мебели втора употреба от Хоби. Там ще откриете всичко нужно за вашия дом на разумна цена.

Защото домът е там, където се чувстваме най-добре.